Članstvo, Novosti

Poziv za učlanjenje

Poštovane kolegice i kolege,

Obraćamo se svim onim koji su do sada ukazali povjerenje i dali podršku pri osnivanju Udruženja, te svim onim koji će nam se u budućnosti pridružiti. Udruženje biohemičara i molekularnih biologa u Bosni i Hercegovini udruženje je u kojem već ima, a očekuje se i da nam se pridruže, dosta veterana naučne djelatnosti, koji su zaslužni za puno stvari koje je nauka, ali i struka postigla, kako na našim tako i širim prostorima. Također, ovo je naučno i stručno udruženje, koje ima veliki potencijal u mlađim kolegicama i kolegama, koji će dodatno osnažiti našu poziciju, i postići na polju nauke i struke, nadamo se, sve ono što smo mi do sada propustili.

Stoga, svi su pozvani, a naročito naučni i sručni djelatnici biohemijske i molekularno-biološke provinijencije, te srodnih biomedicinskih i prirodnih, ali i drugih naučno i stučno povezanih disciplina, na jedno zajedništvo u radu i borbi za položaj naučnog i stručnog rada, koje bi na svim našim univerzitetima i srodnim fakultetima u Bosni i Hercegovini trebalo biti prepoznato kao suverena i kvalitetna sastavnica u ostvarivanju naučnih potreba našega društva. To je moguće ostvariti kroz angažiranje ljudi uključenih u različite, ali u isto vrijeme i srodne oblasti nauke i struke, njihove razmjene znanja i iskustava, pri čemu dobra organizacija i spremnost uključivanja daju mogućnosti rada na potiranju razlika i granica među profesijama kojima pripadamo prema primarnom obrazovanju i polju djelatnosti.

Nakon savladavanja manjih poteškoća koje su pratile početak rada našeg Udruženju, nadamo se da ćemo zajednički omogućiti da Udruženje bude u funkciji svih njegovih članova, da sve relevantne informacije stižu do naših članova mailom, i putem weba budu uvijek dostupne. Sve one koji u međuvremenu budu eventualno mijenjali poslodavce, mail adrese, kućne i poslovne adrese, brojeve kontakt telefona… molimo da nam to jave, kako bi im naše obavijesti stizale redovito i tačno.

Sve koji niste članovi Udruženja, pozivamo da se učlanite, a naročito mlađe kolege i studente. Postanite dio UBMBuBiH-a, dajte svoj doprinos razvoju naučne i stručne misli, borbi za adekvatan položaj u znanstvenoj i stručnoj zajednici, iskoristite mogućnosti i učinite sve da Udruženje bude što bolje i sadržajnije. S dužnim poštovanjem i vjerom da ćemo uspješno surađivati, upućujemo srdačne pozdrave.